Trendspaning:
Badrum i Stockholm

Hur inreder och renoverar man badrum i Stockholm i år? Finns det några utmärkande trender eller återkommande stilar att hålla koll på? Vilka material, färger och mönster genomsyrar Stockholms fräschaste bostäder? Nåväl, vi kanske inte har svaren på alla frågor. Däremot har vi sonderat området och kartlagt om det finns några tydliga mönster i design och utformning, vilket det gjorde!

Vi har identifierat fyra stycken trender som genomsyrar många badrum i Stockholm just nu. Det handlar om allt från att inkorporera skandinaviska träinslag till att installera dubbla handfat och täcka hela utrymmet med exklusiv marmor. Blir du lika inspirerad av detta som oss? På Prioffert kan vi hjälpa dig att komma igång med din badrumsrenovering i Stockholm redan idag. Efter en gemensam genomgång av dina önskemål skapar vi ett offertunderlag. Efter det sammanställer vi offerter från olika kvalitétssäkrade bolag i Stockholm som du sedan får jämföra och välja emellan.

Lyxig känsla med dubbla handfat

Det är få saker som kommunicerar bekvämlighet och lyx i ett badrum, på samma sätt som dubbla handfat gör. Detta är något som vi ser i många villor och större våningar – och vi förstår absolut varför. Är man flera personer som delar badrum är det såklart tacksamt att inte behöva slåss för sin plats vid handfatet eller spegeln.

Detta är ju däremot något som kräver en hel del extra utrymme i badrummet och kanske inte passar dig som kämpar med få kvadratmeter i Stockholms innerstad. Men har man utrymmet och gillar lyx i vardagen kan dubbla handfat i badrummet vara något att överväga.

Dubbla-handfat1
Dubbla-handfat2

Marmor, kalksten, granit och cement

Denna trend kommer nog inte som en nyhet för någon, men att välja stenmaterial i badrummet verkar helt enkelt vara en trend som är här för att stanna, i hela Sverige. Kanske beror det på att stenmaterial i våtutrymmen ofta är väldigt praktiskt och lätt att underhålla. Men, sannolikt handlar det inte bara om funktionalitet utan också det faktum att det är otroligt snyggt och stilrent.

I vilken utsträckning man använder materialet varierar dock. I vissa bostäder har man nöjt sig med mindre detaljer i till exempel kalksten eller att enbart ha en bänkskiva i marmor och resterande i annat material. I kontrast till det finns det även dom som vågar köra “all in” på materialet och låter det pryda såväl golv som väggar och inredningsdetaljer.

Marmor-skiva
Marmor-badrum
Handfat-och-detaljer

Hotellkänsla hemma

Detta är en trend som vi lyft i en tidigare artikel och som inte enbart går att identifiera i Stockholm. Drömmen om att ha ett alldeles eget hotellbadrum med allt vad det innebär, verkar vara något som många svenskar drömmer om. I Stockholm är det många som gjort slag i saken och realiserat drömmen.

Att skapa hotellkänsla i badrummet är däremot inte något som nödvändigtvis kräver en fullständig renovering, utan kan enkelt uppnås genom att addera enkla dekorationer. Ett enkelt knep är till exempel att rulla ihop mindre handdukar, så som du säkert har sett något hotell göra vid något tillfälle, och låta dessa ligga framme för gäster att använda.

Hotell-1
Hotell-2

Skandinaviska träinslag

Skandinavisk design och stil kännetecknas av naturmaterial, minimalism, ljusa kulörer och inslag av trä. Och just träinslag är något som vi ser i många badrum i Stockholm just nu, både i stort som smått. Vissa väljer att ha skåp och kommoder i ljusa trämaterial, medan andra nöjer sig med mindre trädetaljer. Oavsett tycker vi att det skapar en harmonisk känsla – och det, om något, vill man väl uppnå i sitt badrum?

Trä-kommod
Badrum-i-trä